Masing – en sak har alltid to sider

Masing – en sak har alltid to sider

Maser partneren din, eller er det du som ikke følger opp?

Av: Aud Jektvik

 

Det er lett å skylde på urimelige krav eller utålmodighet når partnerne våre maser på oss. Vi vil anbefale å gå litt i seg selv og finne ut om det virkelig er mas, eller om det er forsøk på å få oppmerksomheten din om noe viktig. Det trenger ikke å virke viktig for deg for å være det for din partner.

En god måte å unngå masing på er å ikke love mer enn du kan holde. 

Det hender at noen sier at de skal gjøre noe «senere» når man aldri har noen intensjon om å gjøre det, eller at vi forsøker å unngå konflikt ved å svare uforpliktende. Det er ofte bedre å være ærlig, og ha en ordentlig diskusjon om ting enn å prøve å prate det bort og føle at man blir mast på i ettertid.

Er det noe du har sagt at du skal gjøre, men ikke gjør det, så ikke bli overrasket om din partner tar det opp med jevne mellomrom. Har man blitt enige om at arbeidsfordelingen er slik og du ikke er fornøyd, så må dere eventuelt diskutere det på nytt. 

Føler du at din partner maser uten grunn, så kan du ta det opp på et passende tidspunkt. Spør gjerne om hvorfor partneren opplever et behov for å minne deg på ting, og lag en avtale om at partneren din ikke skal trenge å gjøre det i fremtiden. Blir du mast på selv om du har husket og gjort alt du skal, så er det på tide med en vennlig påminnelse om at du har oversikt.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?