Sørg for nok oksygen

Sørg for nok oksygen

Husk å puste når du har sex.

Av: Tore Aasheim

Spenning og nervøsitet fører ofte til at man glemmer å puste skikkelig når man har sex – det er dårlig både for opplevelsen og evnen.

Uten skikkelig tilførsel av oksygen lider både du og seksualiteten. Godt med oksygen er med å øke evnen til både lubrikasjon og ereksjon.

Ligger forholdene til rette for det, er det bare positivt med litt fysisk aktivitet i forkant av sexakten. Det kan være alt fra en liten joggetur eller litt flørtende lekeslåssing, en tur i slalåmbakken, en felles treningsøkt eller litt frisk innsats med støvsugeren.

Og uten å bli for sjåvinistiske så kan det vel hende at mannen i huset – eller den som vanligvis gjør minst husarbeid – scorer litt ekstra poeng om hun eller han velger å «varme opp» med litt husarbeid.

Noe annet som både er hyggelig og som tilfører kroppen oksygen er en god latter. Ikke bare blir du i godt humør, men det bidrar med ekstra oksygen til kroppen.

Til og med det å se en morsom film sammen hjelper. Man ler sammen, har det trivelig, fyller på med friskt oksygen og slapper av – nok et bevis på at god fysisk helse henger sammen med godt mental helse som henger sammen med god seksuell helse, som… Du skjønner sikkert hva vi mener.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?