-Det er viktig med åpenhet og respekt

-Det er viktig med åpenhet og respekt

Latifa Nasser fra Trøndelag mener at åpenhet og respekt er viktig når man skal forholde seg til seksuell helse, uansett kulturell bakgrunn.

Av: Tore Aasheim

Møt Latifa Nasser fra Trøndelag. Hun født i Tanzania, men som hun selv forteller, hun «fikk lov» til å følge drømmen og reiste ut i verden. Til slutt tok reisen henne til Norge, og her har hun nå bodd i 42 år.

I samtale med Uke66 tenker Latifa høyt om hva god seksuell helse egentlig er, og hun reflekterer rundt hvordan seksualitet og seksuell helse blir sett på i henholdsvis Tanzania og Norge.

Hun synes det er svært viktig at det blir snakket åpent om seksuell helse, og hun tenker at det er ekstra viktig med søkelys på kvinners seksuelle helse – at også kvinner skal ha et godt sexliv.

Hun gir også råd til helsepersonell om hvordan de skal snakke om seksuell helse med pasienter som ikke er født og oppvokst i Norge og som kanskje ikke behersker det norske språket til fulle.

I det daglige jobber Latifa med flyktninger, og hun har også klare råd om hvordan helsepersonell bør jobbe med tolker.

Åpenhet og respekt er svært viktig når det gjelder å forholde seg til dette med seksuell helse, uansett kulturell bakgrunn, mener Latifa.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?