Sexleketøy for alle aldre

Sexleketøy for alle aldre

Forskning viser at særlig kvinner som bruker sexleketøy rapporterer økt seksuell tilfredsstillelse og mer lyst på sex.

Av: Aud Jektvik

Sexleketøy kan brukes alene eller sammen med partner. Fordi kvinner som oftest trenger at klitoris blir berørt for å få orgasme, så har mange særlig nytte og glede av et leketøy som vibrerer eller stimulerer klitoris på andre måter.

Utvalget er svimlende, og sexleketøy kan kjøpes både i fysiske butikker og via netthandel. De ansatte i butikkene er vant til å hjelpe kunder i ulike aldre, og alt fra nybegynnere til erfarne sexleketøyskjøpere. Ikke vær redd for å be om veiledning til å velge riktig produkt hvis du ønsker det.

Blant de mest populære produktene finner man masturbatorer for menn, vibratorer, klitorisstimulatorer som bruker lufttrykk for å gi en pirrende følelse, glidemiddel, massasjeolje, leker for å gjøre sexlivet enklere som puter som gir muligheter for å ligge behagelig og lettere komme til i ulike stillinger, leketøy for de litt mer avanserte som håndjern eller pisk, og sugejobbmaskiner.

Noen tenker at seksualitet bør være så naturlig som mulig uten teknologi og andre typer tillegg, men det er mye her i verden som ikke er det. Vi bruker elektrisitet og andre oppfinnelser til mange andre ting i hverdagen, så hvorfor ikke til sex? Det bør ikke være tabu å kjøpe eller eie sexleketøy. Hvis noe kan gi oss mer nytelse, så burde det være positivt.

Sexleketøy kan gi variasjon og bedre utbytte av sex. Både onani og sex med partner kan bli mer spennende av det. Noen oppnår ikke orgasme av manuell stimulering, og kan oppleve en ny verden av nytelse ved hjelp av sexleketøy. Tidligere var det litt oppsiktsvekkende å eie et sexleketøy, men nå finnes de i mange norske hjem, og brukes av mennesker av alle kjønn. Hele 50 prosent av oss eier faktisk et sexleketøy.

Noen føler på sjalusi eller usikkerhet hvis partner foreslår å kjøpe et sexleketøy. Det er det ingen grunn til. Sexleketøy fører gjerne til mer sex og økt tilfredsstillelse for både de som bruker det og eventuelle partnere.

Det viktigste å vite om sexleketøy er at det kan være gøy og inspirerende, men at det på ingen måte er nødvendig å ha. Mange har stor glede av å utforske ulike typer sexleketøy og de mulighetene de gir, men hvis du føler at det ikke er noe for deg, så kan du ta det helt med ro.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?