– Har du gjort noe for å bli «mer kvinne»?

– Har du gjort noe for å bli «mer kvinne»?

Jeanette Solstad Remø (72) har hele livet visst at hun var født i en kropp som ikke passet overens med det kjønnet hun selv visste at hun var. Hvorfor har hun da valgt å beholde den?

Av: Tore Aasheim

Likevel, som godt voksen, fri og selvstendig kvinne har Jeanette kommet fram til at hun like godt kan leve med den kroppen hun har. For det første synes hun det blir feil å skjære i en frisk kropp og for det andre er hun redd for å miste seksualiteten sin.

Hun snakker vanligvis ikke om hvorvidt hun er operert eller ikke, men i dette intervjuet med Uke66 deler hun tanker, følelser og meninger om det som ble et riktig valg for henne.

«Ingen transpersoner er helt like, og folk velger forskjellig, dette var et riktig valg for meg,» forteller hun.

Det er ikke alle som klarer å helt skille dette med det å være trans og det å være homofil eller lesbisk, men Jeanette forklarer at det er forskjell på seksualiteten og kjønnsidentiteten, selv om også henger sammen.

Hun snakker også litt om de som kritiserer transkvinner for bare å være menn som jakter på kvinner eller som ønsker seg inn i damegarderober for å sjekke damer.

Hun forteller at dette med navn og riktig pronomen er svært viktig fordi det har noe med din identitet som menneske. Jeanette har likevel noen som får lov til å kalle henne «farfar», noe som kan føre til litt morsomme situasjoner.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?