Når det å «tenke koffert» betyr akkurat det du tror det betyr

Når det å «tenke koffert» betyr akkurat det du tror det betyr

På Plejehjemmet Slottet i København kommune har de innført «Den glade kuffert», en egen koffert med søkelys på seksuell helse.

Av: Tore Aasheim

I beboerbladet «Slotsnyt» skriver de at «seksualiteten er en viktig del av de fleste menneskers trivsel og livskvalitet. Mennesker lever ut sin seksualitet på vidt forskjellige måter i forskjellige livsfaser, men for mange har seksualiteten stor betydning for forholdet til egen kropp, kjønn, relasjoner og identitet gjennom hele livet.

I forståelse og med respekt for mangfoldet vil Slottet gjerne presentere «Den glade kuffert» som inneholder en rekke erotiske hjelpemidler.

De erotiske hjelpemidlene som inkluderer filmer, er presentert i en katalog som det er lov å la seg friste av. Man kan også velge å få koffertens innhold presentert slik at man ikke kun ser det med øyne, men også hendene. Katalogen finnes på hver bo-gruppe og kan bestilles hos Slottets personale.

Vi håper at «Den Glade Kuffert» vil være med å spre glede og trivsel på Slottet.»

Kanskje dette kunne være noe for norske sykehjem?

Her er en liste over produkter som kunne passe i en «glad koffert»:

Vibratorer – det er ikke alltid det er størrelsen det kommer an på, men det kan være greit med solide håndtak for den som har svekket styrke i hendene. Det finnes også hendige trusevibratorer med fjernkontroll slik at man får «gode vibrasjoner» litt mer diskré. Husk rensemiddel.

Dildoer – om man ønsker penetrerende stimulans, enten vaginalt eller anal kan en ikke alt for stor dildo eller buttplug gjøre underverker. Husk rensemiddel.

Penisringer – Disse kan tres på penis for å få og beholde reisning.

Penispumpe – Kan være til stor hjelp for å reisning. Enkle pumper med manuell pumping holder lenge.

Runkemuffe (Sjømannsbrud) – Her kan det nok kanskje være greit å satse på engangsutgavene, de er rimeligere og mest hygienske.

Erotisk litteratur – Bøker eller magasiner, det er mye bra lesing i gode bilder. Husk bare at ikke alle nødvendigvis er heterofile.

Erotiske filmer – Det finnes faktisk en god del helt ok porno, blant annet erotiske filmer som er produsert og regissert av kvinner. Husk bare at ikke alle nødvendigvis er heterofile.

Rensemiddel for sexhjelpemiddel – Hver beboer bør ha sin egen flaske med rensemiddel i sin nattbordskuff dersom de har sexhjelpemidler som de bruker jevnlig.

Kondomer – Seksuelt overførbare infeksjoner smitter også mellom eldre.

Glidemiddel – Nesten det viktigste i kofferten, både for den som har sex alene eller med en venn eller kjæreste.

Er dette noe for din avdeling?

Ta kontakt via kontaktskjemaet dersom du tenker at en sånn koffert hadde vært noe for dine avdeling eller sykehjem. Vi formidler gjerne kontakt.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?