Jakten på en ny partner

Jakten på en ny partner

Det er mange som er single og som ønsker seg en partner, mulighetene er mange, alt fra å finne noen via en app på telefonen til en annonse i magasinet Pensjonisten under «Finn en venn».

Av: Aud Jektvik

En av de vanligste måtene å finne en partner på i dag er å møte noen via felles venner, felles interesser, eller internett. Dating-apper som kan lastes ned på mobilen føles for mange av oss nødvendige fordi så mange bruker og snakker om dem.

Det er lett å bli blendet av det store utvalget som finnes der ute og tenke at man bare må fortsette å lete, og så vil en glimrende partner komme ut av mylderet. Dette henger sammen med forventningen om å finne den perfekte sjelevennen.

I virkeligheten må stort sett alle forhold jobbes med før eller siden og helst kontinuerlig, og det krever fokus på felles mål og verdier.

Vi sier ikke at du ikke skal bruke apper eller prøve deg på en nettdate, men vi vil minne om å holde øynene åpne i hverdagen også.

Kanskje sitter din drømmeperson ved siden av deg på kafeen? Dere har lik rytme i hverdagen og trives begge to i samme miljø. Kanskje er vedkommende en venn av en venn? Dere har samme humor, like referanser og elsker den samme typen musikk. Kjenner du at det er en viss kjemi, så ikke se ned og tenk at det er for skummelt å ta initiativ ansikt til ansikt. Prøv å få blikkontakt, start en samtale, eller inviter han eller henne på en kaffe.

Inviter gjerne på en aktivitet som en utstilling, en gåtur eller kino når dere skal på første date. Skal dere spise sammen eller ta en drink, så kan det vært lurt å snakke sammen om hvem som skal betale. Det kan være den som inviterte, dere kan dele regningen eller avtale en annen måte å gjøre det på. Det er ikke noen automatikk i at mannen eller den eldste skal betale.

Hvis det er lenge siden du har datet og du for eksempel er usikker på hva du skal ha på deg, så kan du spørre den du skal på date sammen med hva de skal ha på seg. Det kommer vanligvis an på anledningen. Husk også at den som du skal treffe har valgt å møte deg, så da liker vedkommende sannsynligvis utseendet ditt.

Å love noen å dra på et stevnemøte er på ingen måte å forplikte seg til et forhold, sex eller noe annet. Det bør være et hyggelig møte fritt fra press hvor man blir kjent med hverandre og etter daten vurderer om man vil møtes igjen. Hverken mer eller mindre.

Hvis man blir avvist så er det bra om man klarer å ta det greit. Det er vondt å bli avvist, men det må respekteres hvis noen ikke vil møtes igjen. Skal man avvise noen så er det bra å være ærlig om at man ikke vil mer framfor å bare forsvinne.

Vær tålmodig og vit at det kan ta tid å finne den rette. Bruk ventetiden til å bli bedre kjent med deg selv og hva du får glede av. Denne kunnskapen har du nytte av både som singel og i forhold.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?