-Fire år gammel visste jeg at jeg var en jente

-Fire år gammel visste jeg at jeg var en jente

Jeanette (72) deler sin historie for at flere skal få innsikt i den reisen hun har vært på, fra usikker guttunge til stolt og lykkelig eldre kvinne.

Av: Tore Aasheim

Fire år gammel fortalte Jeanette moren sin at hun slett ikke var gutt, men jente. Moren fikk den unge gutten til å love at han aldri skulle fortelle det til noen.

«Bare fire år gammel visste jeg at jeg løy, men jeg lovte jeg aldri skulle gjøre det,» forteller Jeanette (72). Nå deler hun sin historie for at flere skal få innsikt i den reisen hun har vært på, fra usikker guttunge til stolt, lykkelig og eldre kvinne.

Jeanette Solstad Remø vokste opp som gutt, i en ikke alt for liten bygd på Vestlandet. Selv om hun ble «avslørt» flere ganger, den ene gangen vurderte hun selvmord, så bestemte den unge damen i guttekroppen for å møte livet ansikt til ansikt med de utfordringene det ville føre til.

Men først utdannet hun seg til ubåtkaptein i den norske marinen og levde et dobbeltliv som på sitt vis fungerte. Det var først i voksen alder at Jeanette for alvor slo opp døren til transskapet.

I denne videoen forteller Jeanette sin historie fra den gang hun som gutt fortalte moren sin at hun var født i feil kropp.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?