Podkast om eldre og seksuell helse

Podkast om eldre og seksuell helse

I Likestillingspodden kan du høre spesialister fortelle om ulike temaer knyttet til eldre og seksuell helse.

For tiden er fire episoder av podkasten tilgjengelige.

I den første av episodene, –Ikke legg seksualiteten på hylla selv om du blir eldre!, forteller spesialist i psykiatri og samfunnsmedisin og i klinisk sexologi NACS, Haakon Aars, at han ofte opplever at eldre pasienter har gjort nettopp dette – lagt seksualiteten på hylla. Aars fremlegger imidlertid gode argumenter for hvorfor man ikke burde gjøre det.

I episode to utforsker professor i sykepleie og fagsjef for demens og kognisjon ved Nasjonalt senter for aldring og helse Siren Eriksen spørsmål tilknyttet aldring og kognitiv svikt – er det forenelig med seksualitet?

Den tredje episoden gjester ​Nantje Fischer, postdoktor i helsepsykologi, og handler om hva forskning viser om aldring og seksualitet.

I den fjerde episoden møter vi Vanja Rizvic, ergoterapeut med videreutdanning i seksuell helse, og Dag Utnes, som er leder for Prostatakreftforeningen Helgeland og nestleder for Prostatakreftforeningen sentralt. Episoden tar for seg aldring og sykdom, med særlig fokus på brukerperspektiv og tilrettelegging.

eldreogseksuellhelse.no finner du alle podkastepisodene om eldre og seksuell helse. Nettstedet er del av det nasjonale samarbeidsprosjektet «Eldre og seksuell helse» mellom KUN Likestillingssenter, Likestillingssenteret, Foreningen FRI og Sex og Politikk. Dette er en nasjonal kompetansehevingsplattform for å bedre den seksuelle helsen for de av oss som er over 60.

Det er Likestillingssenteret KUN som står bak Likestillingspodden. Podkasten har som målsetting å bidra til økt kunnskap om likestilling i Norge. Blant de andre temaene Likestillingspodden så langt har publisert episoder om er samisk historie, homofili og funksjonsnedsettelse.