Konferanse: Vi blir aldri for gamle for sex!

Konferanse: Vi blir aldri for gamle for sex!

Her kan du følge med på den digitale konferansen om eldre og seksuell helse, gratis og uten pålogging!

På Verdens eldredag 1. oktober arrangerer Sex og Politikk i samarbeid med Uke66.no en digital konferanse om eldre og seksuell helse. Alle som vil kan følge konferansen direkte, helt gratis og uten pålogging.

Sett på kaffen og finn fram noe godt å spise, siden det er lørdagen og Verdens eldredag, kanskje du til og med unner deg noen dråper rødt i et stettglass utpå dagen?

Husk at du også kan sende inn spørsmål og kommentarer underveis – alle henvendelser blir behandlet diskré og anonymt. Les mer om hvordan du sender inn spørsmål nederst i artikkelen.

Illustrasjoner: Siv Norheim 2022 (c) Sex og Politikk

Her er programmet for dagen:

11:00

Sidsel Schaller knuser myter om eldre og seksuell helse – Sidsel L. Schaller er spesialist i klinisk psykologi og klinisk sexologi (NACS) og fullfører for tiden en doktorgrad ved UiO om eldres seksuell helse. Hun har mer enn 20 års klinisk erfaring i arbeid med seksuell helse, underviser ved forskjellige universiteter og høyskoler, og veileder og underviser psykologer og annet helsepersonell om temaet.

Videosnutt: Sex med bestefar

Videosnutt: Sjekking på bruktmarkedet

12:00

Å finne en venn, elsker eller kjæreste i voksen alder – En av de mest leste spaltene i Pensjonisten, medlemsbladet til Pensjonistforbundet, heter «Finn en venn». Stadig flere eldre søker kontakt via nettet og apper. Men jakten på en ny venn, elsker eller kjæreste blir ikke nødvendigvis enklere med årene. Vi ser på muligheter og løsninger.

13:00 Førstehjelp for sexlivet
Det er hjelp å få! Enten fra legen, NAV, apoteket, på internett eller i butikken. Den største utfordringen for mange er å overvinne sjenansen og skammen. I denne bolken snakker vi åpent om mulighetene med seksuelle hjelpemidler i videste forstand.

Videosnutt: Transkvinnen og fastlegen

14:00

Den viktige samtalen Enten det gjelder praten etterpå, konsultasjonen med legen eller å fortelle hva man synes er greit eller ikke, så er det viktig å være tydelig.

Videosnutt: Hvorfor sier du ikke at du har vondt?

15:00

Men størst av alt er nytelsen – Alle gode tips og råd til tross, det viktigste er likevel at man har lyst og nyter. Hva skal til for at lysten og nytelsen vekkes? Hva tenner oss? Hvordan pirrer vi både kroppen og hjernen?

Videosnutt: To grupper som aldri har sex

Med i de forskjellige panelene stiller blant andre Haakon Aars, Sara Hope Lygre, Jeanette Solstad Remø, Ingrid Bakker, Trond Nedrebø, Tayyab M. Choudri, Hildegunn Bomnes og Sidsel Schaller.

Har du spørsmål eller kommentarer kan du sende dem inn via «Spørsmål eller tilbakemelding»-knappen nedenfor. Du kan også sende e-post direkte til post@uke66.no.

Illustrasjon: Siv Norheim 2022 (c) Sex og Politikk
Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?