Vi blir aldri for gamle for sex!

Vi blir aldri for gamle for sex!

Kjære «nysgjerrige voksne» på SeniorUni, det er skikkelig hyggelig at du stikker innom Uke66.no!

Mandag 29. april er det vår tur å holde et foredrag på SeniorUni, og teamet er «Vi blir aldri for gamle for sex!».

Men hva er egentlig sex? Mange tenker kanskje ganske så tradisjonelt, at sex er fullbyrdet samleie mellom en mann og en kvinne, der orgasmen er selveste nirvana, det endelige målet og den store finalen. De av oss som har levd en stund vet at sex kan være mye mer enn både samleie og orgasme, selv om også det selvsagt kan være både deilig, riktig og mange ganger viktig for de involverte.

Seksuell helse handler om intimitet, nærhet, selvfølelse, livsglede, noen ganger sterke følelser, andre ganger bare en liten flørt, det handler om heftig sex og den gode klemmen før man sovner. I ytterste konsekvens handler det også om den siste gode klemmen du får gitt en kjær partner før vedkommende vandrer ut av tiden. Seksuell helse handler også om fysisk og mental helse, om muligheten til å bli raskere frisk etter sykdom og til å ha muligheten til å elske den man vil og få lov til å være den man er.

Uke66.no er et nettsted som er en del av et større landsdekkende prosjekt med søkelys på eldre og seksuell helse. Her er det snakk om alle over 60 år og alle som har planlagt å bli det. Nettstedet tar også spesielt for seg kommunikasjon mellom eldre voksne og helsepersonell i forbindelse med seksuell helse.

Spør om det du har lyst til!

På Uke66.no tar vi opp tematikken rundt det å bli eldre og samtidig ha god seksuell helse. Det betyr ikke at man absolutt må ha masse sex, men at man har et avklart forhold til egen kropp, egen helse og de mulighetene god seksuell helse har å by på.

På seminaret 29. april skal vi snakke mer om dette – og i mellomtiden kan du gjerne klikke deg litt rundt på siden og bli kjent med innholdet. Vi har blant annet et eget «kurs» (artikkelserie) om hvordan man sjekker/flørter via nettet.

Under seminaret vil du få muligheten til å stille spørsmål til den som holder foredraget, men du kan allerede nå begynne å sende inn spørsmål. (Bruk knappen nederst på siden.) Under foredraget kan du stille spørsmål anonymt, her på Uke66.no må du oppgi e-postadresse, men alle henvendelser blir behandlet konfidensielt og anonymt. Vi utveksler ingen informasjon med andre, ikke en gang SeniorUni.

Og siden du nå allerede er inne på Uke66.no, så har vi også en liten oppfordring å komme med til deg: Dersom du ser noe på siden du vil kommentere, eller dersom det er noe du savner, ta gjerne kontakt og si din hjertens mening. Vi er svært takknemlige for alle konstruktive innspill som kan være med å gjøre siden så bra som mulig.

Om du ikke har et konkret spørsmål kan du også gjerne foreslå tema eller ting som vi bør ta opp under foredraget.

Velkommen på foredrag, 29. april, klokken 11.00 som vanlig på SeniorUni.

Spørsmål eller tilbakemelding, klikk her?